Wat doen wij?

Ons werk is eigenlijk in drie simpele delen te knippen.

Het eerste deel is in Vietnam zelf. Wij kopen daar in en zorgen daarmee voor werk. We betalen eerlijke prijzen voor onze producten en zijn gaan kijken in zijdefabrieken en naaiateliers om meer te weten over hoe onze producten gemaakt word en onder welke omstandigheden.

Het tweede deel is wanneer ons product aankomt in Nederland, wij nemen het mee naar beurzen, conferenties, spreekbeurten en andere gelegenheden en verkopen het daar. Ook hebben we ondertussen een aantal vaste locaties (zie winkellocaties) Wederom voor eerlijke prijzen, ook in Nederland zit een bodem in de portemonnee.

Het derde deel is de opbrengst van de verkoop en het geld dat we ontvangen van sponsors, dit gebruiken we momenteel om Ploegen te sponsoren om het land te bewerken. In het noorden van Vietnam zitten veel dorpen waar er geen geld is voor een ploeg en het land nog met een hak bewerkt word, helaas komen ze daarmee lang niet altijd diep genoeg. Hierdoor mislukken er veel oogsten en sterven er letterlijk mensen van de honger. Door 4/5 of 6/7 van een ploeg te sponsoren (er word ook goed gekeken wat voor soort ploeg er in elk dorp nodig is) kunnen wij een heel dorp helpen.

Het is ook mogelijk om zelf een ploeg of deel van een ploeg te sponsoren, dit kunt u doen door een bedrag over te maken naar NL69RABO0102645280 t.n.v. St. Vietnam-Nederland te Deventer.
Een hele ploeg kost €600.