Wat doen wij?

Ons werk is eigenlijk in drie simpele delen te knippen.

Het eerste deel is in Vietnam zelf. Wij kopen daar in en zorgen daarmee voor werk. We betalen eerlijke prijzen voor onze producten en zijn gaan kijken in zijdefabrieken en naaiateliers om meer te weten over hoe onze producten gemaakt word en onder welke omstandigheden.

Het tweede deel is wanneer ons product aankomt in Nederland, wij nemen het mee naar beurzen, conferenties, spreekbeurten en andere gelegenheden en verkopen het daar. Ook hebben we ondertussen een aantal vaste locaties (zie winkellocaties) Wederom voor eerlijke prijzen, ook in Nederland zit een bodem in de portemonnee.

Het derde deel is de opbrengst van de verkoop en het geld dat we ontvangen van sponsors gebruiken om projecten te steunen in Vietnam en Bhutan. Deze projecten zijn afhankelijk van de lokale nood maar als het even kan duurzaam. Zo hebben we voordat corona uitbrak ploegen gesponserd waarmee hele dorpen samen de oogst konden verbeteren. In de corona periode projecten gesteund die zorgden voor meer werkgelegenheid én een auto gesponsord waarmee hulp kan worden gebracht in slecht bereikbare gebieden, de vorige auto was meer dan 30 jaar oud en hard aan vervanging toe, hij kon namelijk niet meer naar de gebieden die dit het hardste nodig hadden.

Momenteel zijn we bezig met ons Mercy project. Dit houd in dat we de eerder genoemde auto helpen vullen met dekens, matrassen, kookgerei en voedsel dat gebracht word naar slecht bereikbare gebieden die dit hard nodig hebben. We hebben regelmatig contact met onze lokale mensen daar en weten dat die de wijsheid hebben om de juiste dorpen uit te kiezen om hulp te brengen.

Heeft u interesse om hier aan mee te werken?

 

dit kunt u doen door een bedrag over te maken naar NL69RABO0102645280 t.n.v. St. Vietnam-Nederland te Deventer.
Een matras, deken of muskietennet voor een heel gezin kost ongeveer €25 euro
Eten en evt. kookgerei voor een heel gezin is ongeveer €12,50