Onze stichting zet zich in voor mensen uit Vietnam.

Stichting Vietnam Nederland is ontstaan in 2006 tijdens een bezoek aan Vietnam. We beseften dat we niet het geld hadden om hier te helpen in de nood die we tegenkwamen. We kochten enkele producten zoals pashminasjaals en zijden sjaals en handgeweven tassen. Hierdoor kregen mensen werk dus dat is de 1e hulp. In Nederland verkopen we deze producten zonder winst en zo laag mogelijke kosten. Gebruiken de opbrengst om gezinnen te helpen bij ziekte, overstromingen en bijv. vakantiekinderkampen. We werken vanuit een gekregen liefde voor de medemens en dat maakt aan beide kanten blij en dankbaar. Ieder jaar bezoeken we de projecten samen met onze contactpersoon uit Vietnam op eigen kosten. Waardoor de lijn heel kort is en blijft. In al deze jaren mogen we elke keer verwonderd zijn wat je met een kleine groep mensen kunt doen. Dus gaan we ook dit jaar door met heel veel liefde!

Het ontstaan van de Stichting vanaf het begin

Jaren reisde Hennie Doldersum biddend door landen waar christenen niet in vrijheid leven.
Toen kwam er de drang om naast bidden iets praktisch te doen.
Dit kreeg vorm toen Hennie het adres kreeg van een Vietnamees die onze contactpersoon werd.
Hij kent de situatie ter plekke, en schat goed in wat wijsheid is om te doen.
In de loop van de jaren bewees hij ook zeer trouw te zijn in het beheren van het geld.

Hennie kocht in eerste instantie op straat tien mobiel tasjes, waarop onze contactpersoon vroeg wat wil je daarmee, ons antwoord was het in Nederland te verkopen. Dit groeide uit en nu jaren later verkopen we heel veel producten ingekocht in Vietnam.

Onze praktische hulp met hulp aan kinderen , zodat ze naar school konden. Dit bleek lastig omdat je voor controle te ver weg zit, en als ze hun diploma halen ze nog geen baan krijgen tenzij er geld onder de tafel wordt gegeven , en zo werkt dat niet bij ons.

Later werden het schooluniformen, fietsen, rugtassen , dekens etc.

In 2018 werd de vraag gesteld om i.p.v. fietsen landbouw ploegen te geven aan dorpen waar door de slechte oogst nu nog mensen omkomen van de honger  in 2019 mochten de eersten worden uitgedeeld en dit bleek een groot succes.

De Hulp aan Bhutan is begonnen met een briefje van een groep tieners met een vraag om hulp.
Ze konden namelijk geen studiebeurs krijgen en wilden ontzettend graag studeren. Inmiddels zijn de meeste van deze studenten succesvol afgestudeerd en hebben een baan.